اختصاصی مازندشورا: در حالی فرهاد بنی شیخ الاسلامی شهردار نوشهر خبر از اختصاص حدود 100 میلیارد ریال از محل سفرهای استانی دولت یازدهم برای ادامه عملیات ساخت این نیروگاه 'پلهم کتی 'خبر داد که روز گذشته علیجان شمشیربند رئیس شورای اسلامی شهر ساری گفته بود دولت هنوز 25 میلیارد تومان از بودجهی در نظر گرفته برای نیروگاه زبالهسوز 'فرحآباد 'را پرداخت نکرده است.
براساس آمار از منابع رسمی، حدود 300 هکتار از عرصههای بکر جنگلی شمال کشور به محل دفن سنتی زباله تبدیل شده است و امروز انباشت زباله در جنگلها و سواحل به تهدید جدی برای محیط زیست مازندران شده است که به مرز فاجعه رسیده است.
هرچند که این معضل توسط ایجاد نیروگاههای زباله سوز قابل حل است اما مشکل بودجه باعث شده است که نیروگاه نوشهر که از سال 90 شروع شد و قرار بود یکساله به پایان برسد، همچنان در انتظار بودجه باشد. همینطور نیروگاه ساری که طبق زمانبندی قرار بود در طی 15 ماه تکمیل شود و تابستان امسال به بهرهبرداری برسد، اما شاید تا تابستان 96 به طول بیانجامد.
کمبود اعتبار مشکل اصلی پروژهها است که اکنون نیمه تمام ماندن آنها ضربه مهلکی بر پیکره استان مازندران است و باید به صورت جدی به آن پرداخته شود.
مجمع نمایدگان مازندران بهتر است کمی هم به این معضل و مشکل اساسی استان نگاه ویژه داشته باشند و در جذب اعتبارات برای این موضوع مهم تلاش کنند زیرا طبیعت مازندران به تدریج در حال نابودی است و به زودی اثری از این مواهب خدادادی باقی نخواهد ماند. طبق گفتههای مسئولان امر، مبالغی که برای تکمیل این پروژههای نیمه تمام نیاز است آنچنان مبالغ بالایی نیست که نمایندگان نتوانند از پس جذب آن بربیایند.
البته آنطوری که شمشیربند گفت، قول تامین 20 میلیارد تومان بودجه را از طریق علی اصغر یوسفنژاد به منظور تکمیل نیروگاه ساری را از دولت روحانی دریافت کردند که به زودی پرداخت میشود و امیدواریم با دریافت آن روند تکمیل نیروگاه تسریع شود. از آن طرف اما نماینده مردم نوشهر و چالوس در دیداری که با چندی پیش با حسن روحانی داشت، مهمترین خواستهاش عدم اجازه برای ایجاد منطقه آزاد امیرآباد بود و حرفی از مشکلات اساسی مردم شهرش یعنی معضل زباله به میان نیاورد.
متاسفانه رفتارهای اینچنینی باعث میشود استان مازندران دههها سال از مشکلات اینچنینی که کم هم نیستند رنج ببرد.